PROJECTEN 2018

MEDICLOWNS

De Mediclowns bezoeken zieke kinderen in ziekenhuizen en brengen thuisbezoeken aan terminale kinderen. Deze jongens en meisjes zetten zich met hart en ziel belangeloos in, in soms heel dramatische omstandigheden, met maar één doel: de lach van een kind. Ook in Westerlo en omgeving staan er kinderen op de wachtlijst voor hun clown. Deze organisatie gaat van deur tot deur en dat engagement willen we graag belonen.

MAKE-A-WISH

Dromen werkelijkheid laten worden: dat is de core-business van Make-A-Wish. En dat doet de organisatie al 25 jaar lang voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. ongeveer 120 vrijwilligers lieten al meer dan 2.500 kinderwensen uitkomen, ook in onze eigen regio. Maar droomfabriek spelen kost geld, veel geld. RNC 2018 wil een substantiële bijdrage leveren voor dit wereldbefaamd goed doel.

HUISWERKSCHOOL IN NEW DELHI

We blijven niet alleen in eigen regio actief maar kiezen er bewust voor om ook internationaal een steentje bij te dragen. Samen met andere clubs willen we via de vzw Mauricette een huiswerkschool oprichten in de sloppenwijk "Kathputli Colony" in New Delhi. Tientallen kinderen krijgen hier jaarlijks de kans op onderwijs. De vzw bekostigt inschrijvingsgeld, schoolboeken en lesbenodigdheden.

Gemaakt met Mozello - de meest gebruiksvriendelijke websitemaker ter wereld.

.